Язовири Алино и Двата чучура

Язовира се намира покрай село Алино. Погледнат от позиция на растителност тя не е много богата. Рибари споделят от опита си там, че местата не са сравнително удобни, а и самият път минава на няколко метра от водата, което създава предпоставки рибата да бяга. Лови се главно риба като шарани и таранки. Костура е под съмнение, но като се има в предвид факта, че обитава на всякъде, то не е изключено и в язовир Алино да се среща. Тук могат да се хванат и червеноперка, толстолоб и морунаш. За повечето екземпляри от вида тостолоб са характерни парчета от по 7 и 8 кг.

Сред видовете риби има още – каракуда, клен, пъстърва. Интересно за любителите на риболова ще е и таксата, която варира към 10 лв за риболов на 1 бр. въдица, а заплащайки тази такса всеки може да се пробва на улов на шаран, пъстърва, толстолоб и до тегло от 5кг. За улов на костур, червеноперка и каракуда не се заплаща.

Другият язовир, който ще представим днес се намира около Ямбол. Нарича се Двата чукара /Кринчовица/ и се води като водоем за любителски риболов. Язовира е поддържан и зарибяван периодично с личинки на шарани.

Таксите за риболов варират от 10 и 15 лв, уловена риба до 3 кг не се заплаща, а часовете на риболов са според денонощните предпочитания.